Artikkelit

Täydentävät hoitomuodot koirien kivunpoistossa

Koirien kivunpoisto ei ainoastaan ole kehittynyt huimaa vauhtia viime vuosikymmenen aikana vaan myös moninaistunut. Eläinlääkärin laukusta voi nykyään reseptilehtiön lisäksi nousta myös paketti akupunktioneuloja, erilaisia ravintolisiä tai vaikkapa fysioterapeutti-kollegan puhelinnumero.

Lue lisääOta avuksi adaptogeenit kylmää ja pimeyttä vastaan

Väsymys, alavireisyys ja flunssat alkavat kiusata iltojen pimetessä ja sään muuttuessa talviseksi. Adaptogeeneina toimiville kasvivalmisteille on nyt käyttöä, koska ne auttavat elimistöä mukautumaan muutoksen aiheuttamaan stressiin.

Lue lisääEnergiaa ja kauneutta lihaskunnosta

Naisten keskuudessa elää sitkeästi ajatus kiinteytymisestä "ilman, että tulee kauheita muskeleita". Asiantuntijat pitävät käsitystä lähinnä huvittavana. Naisille ei yleensä kasva vahingossa muskeleita. Eikä sellaista kuin ilmiötä "kiinteytyminen" itse asiassa ole oikeasti olemassakaan.

Lue lisääJannica Takala: Näin hoidan lastani luonnonmukaisesti

Ravinto- ja fytoterapiaan perehtynyt Jannica Takala kertoo kokemuksistaan oman poikansa hoidossa.


Kokemusteni pohjalta voin sanoa, että ennaltaehkäisy ja itsehoito kannattavat. Viime kädessä ne tulevat halvemmiksikin, vaikka vaivannäköä ne kyllä vaativat.

Lue lisääVarpu Tavin elämäntaparemontti

“Päätin olla kunnossa vielä satavuotiaana”


Varpu Tavi on 53-vuotias entinen toimittaja ja nykyinen tietokirjailija, jonka uutuuskirja Hormoniharmoniaa on juuri ilmestynyt. Hänen ensimmäinen, hiilihydraattitietoista ruokavaliota käsittelevä kirjansa julkaistiin vuonna 2005. Kaikkiaan häneltä on ilmestynyt kuusi ruokavalion, elämäntapojen ja hyvinvoinnin välistä yhteyttä käsittelevää teosta.

Lue lisääVahvista ja hoida silmiäsi

Ginkgo-uute tehostaa silmien mikroverenkiertoa

Ikä tuo muutoksia myös silmiin. Kun puhelinluettelon teksti alkaa tuntua kiusallisen pieneltä piperrykseltä, puhutaan ikänäöstä. Sitä vakavampia ongelmia ovat makuladegeneraatio eli silmänpohjan ikärappeuma sekä silmänpainetauti eli glaukooma, jotka nekin liittyvät ikääntymiseen. Silmät kannattaakin nyt tutkituttaa entistä useammin ja ottaa tarpeen mukaan avuksi valmisteita, jotka tukevat silmien terveyttä.

Lue lisääTreenaa järkevästi ja liiku itsellesi lisävuosia

Varsinkin miehelle muistutus elämän rajallisuudesta tulee monesti infarktin muodossa. Sydän- ja verenkiertoelinten sairaudet ovat meillä edelleen suurin yksittäinen kuolinsyy. Tupakoinnin lopettamisen ohella liikunta on merkittävin keino sydänsairauksien ehkäisyssä.

Lue lisääVäsyttääkö? Antitox-kuuri siivoaa kehon ja virkistää

Puhti loppuu ja mieli on maassa, jollei maksa toimi kunnolla. Useimpien aikuisten maksa kaipaa tukea, vaikkei käyttäisi lainkaan alkoholia. Myös stressi, roskaruoka ja lääkkeet rasittavat sitä. Kehon kevätsiivous, Antitox-kuuri, tehdään maksaa tukevilla kasvivalmisteilla ja karttamalla tekijöitä, jotka kuormittavat maksaa.

Lue lisääEchinaforcen alkulähteillä

Lakota-intiaanit elävät tätä päivää perinteitään unohtamatta

Lakota-intiaanien maailmankuvassa kaikki on osa suurta kokonaisuutta, jossa ihmistä ja luontoa ei eroteta toisistaan ja jossa jokaisella on oma paikkansa.1800-luvun puolivälistä käynnistyneessä kulttuurisessa murroksessa heidän elämänmuotonsa on joutunut mukautumaan valtakulttuuriin. Mitä on jäljellä Pohjois-Amerikan tasankojen maineikkaasta, siouxeihin kuuluvasta lakota-kansasta ja heidän perinteisestä elämänmuodostaan?

Lue lisääSavijärvellä viihtyvät hevosharrastajat ja juhlavieraat

Sipoossa sijaitseva Savijärven kartano tunnetaan ennen muuta hevosistaan. Simonsénin perheen isännöimän kartanon valjakkohevoset kilpailevat kansainvälisellä tasolla ja kartanon ratsastuskoulu kuuluu maamme vanhimpiin. Tänä kesänä kartanon luonnonmukaisesti hoidetuilla laitumilla käyskentelee 70 hevosta, joiden hyvinvoinnista vastaa Camilla Simonsén, terveydenhoitaja, jolla on myös homeopaatin koulutus.

Lue lisääInfluenssaepidemia: Echinaforce tasapainottaa elimistön puolustusreaktiota

Echinaforce ei paranna eikä ehkäise influenssatartuntaa, mutta se harmonisoi elimistön puolustusreaktioita ja auttaa elimistöäsi tulemaan toimeen ärhäkänkin viruksen kanssa. Uusi, kolmivuotinen tutkimus osoitti Echinaforcen kykenevän estämään virustartunnan aktivoiman tulehdusvälittäjäaineiden erityksen, joka ylimitoitettuna saattaa olla hengenvaarallinen.

Lue lisääAtrogelia liikkuvan perheen kotiapteekkiin

Vogelin ”reumageelinä” tunnettu Atrogel-arnikkigeeli saa hyvää palautetta käyttäjiltä. Se on tutkitusti teholtaan verrattavissa ibuprofeenigeeliin ja se toimii kortisonin tavoin mutta ilman sen haittoja. Seuraavassa käyttäjien kokemuksia sekä proviisorin kommentit arnikin käytöstä.

Lue lisääElätkö nyt? Marcon tiimi elvyttää työyhteisöjen kehoa, mieltä ja sosiaalisia taitoja.

Marco Bjurströmin vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Suurelle yleisölle TV:stä tuttu tanssinopettaja, ohjaaja ja koreografi on myös pidetty viestintä- ja sosiaalisten taitojen kouluttaja. Hänellä on lähes parinkymmenen vuoden kokemus työyhteisöille suunnatuista hyvinvointikursseista, joita hän on vetänyt yhdessä pitkäaikaisen yhtiökumppaninsa Ritva Enäkosken kanssa.

Lue lisääMikä auttaa flunssaan ja mikä ei

Flunssakausi on taas meneillään. Flunssan hoito ja ehkäisy koetaan monesti turhaksi puuhaksi — tauti tulee jos on tullakseen ja kestää aikansa.

Osittain totta, sillä monet flunssalääkkeet on todettu tehottomiksi tai jopa haitallisiksi. Osasta kuitenkin on hyötyä. Mitä tehdä, jotta välttyisi tartunnalta? Mikä helpottaisi kurjaa oloa, jos flunssa kaikesta huolimatta saa yliotteen?

Lue lisääEturauhasvaivoihin liikaa antibiootteja

Arvostetun lääketieteellisen aikakauslehden, American Journal of Medicinen (2008;121:444-449) julkaiseman tutkimuksen mukaan antibiootteja määrätään kroonisiin eturauhasvaivoihin liian usein. Kannattaisi kokeilla ensin muitakin hoitoja, lämmintä pukeutumista unohtamatta!

Lue lisääKliininen testi vahvistaa käyttökokemukset

Molkosan tasapainottaa verensokeria ja insuliinia


Molkosan-heratiiviste on yksi vanhimpia Vogelin terveystuotteita. Diabeetikot ovat vuosikymmeniä täydentäneet sillä ruokavaliotaan hyvien käyttökokemusten innostamana. Mihin Molkosanin vaikutus perustuu?

Lue lisääKihokkia vientiin Pohjois-Suomen soilta

Hyönteissyöjäkasvina tunnettu kihokki on kautta aikojen ollut monipuolinen ja tärkeä lääkeyrtti. Vuodesta 1972 se on ollut myös suomalainen vientiartikkeli. Kihokkia on lähetetty lentorahtina Drosinula-siirapin raaka-aineeksi Bioforce AG:n tehtaille Sveitsiin.
Terveydenhoitouutiset kävi tutustumassa Pohjois-Suomen 4H-piirien organisoimaan kihokinkeruuseen.

Lue lisääOma Vogel-suosikkini: Luomumysli

Paul on nelikymppinen it-ammattilainen, jonka elämässä ovat meneillään ruuhkavuodet. Pitkien työpäivien ja perheen menojen aikatauluttaminen on välillä stressaavaa, ja pääkaupunkiseudun liikenteessä luoviminen kiristää varsinkin aamujen aikataulua.

Lue lisääOlympiasoutajiemme matkaeväät Pekingiin

Vuonna 2007 MM-hopeaa soutaneilla Minna Niemisellä ja Sanna Sténillä on elokuussa Pekingin olympialaisissa kaikki mahdollisuudet mitalisijoille. Valmentaja Veikko Sinisalo on evästänyt soutajiaan menestykseen korostamalla tasapainoa kaikilla elämänalueilla. Tärkeitä asioita harjoittelun ohella ovat täysiarvoinen, puhdas ravinto sekä urheilemisen ilo.

Lue lisääRohdostutkimuksen haasteena valtavan tietomäärän yhdistäminen

Tämän päivän rohdostutkimus on aivan muuta kuin vielä 50 vuotta sitten. Sitä leimaa poikkitieteellisyys ja tutkimustekniikoiden huikea kehitys. Haasteena on löytää ja yhdistellä valtavasta informaatiotulvasta tietoa, jonka avulla parhaimmillaan olisi mahdollista räätälöidä jokaiselle juuri hänelle sopiva hoito ja lääkitys.

Lue lisääKirsi ja Jukka toteuttavat haaveitaan juoksemalla

Tässä perheessä ei tule kinaa harrastuksista. Sekä Kirsi että Jukka arvostavat juoksun tarjoamia elämyksiä ja uusia seikkailuja. Mieltymykset menevät yksiin jopa niin, että yhdessä päätettiin osallistua maailman rankimpiin lukeutuvaan juoksutapahtumaan, Libyan Challengeen.

Lue lisääTuomas Reunaselle paasto käy extreme-lajista

Tuomas Reunanen heittää , ettei hänestä ikinä tule läskiä. Se ei kuitenkaan ole syy siihen, miksi sporttinen kaveri on päättänyt kokeilla mehupaastoa. Omien rajojen etsiminen on aina kiehtonut, ja toki paastossa siitäkin on kyse.

Lue lisääYlivilkas lapsi voi olla superlahjakas

Kaikki villit vintiöt eivät välttämättä ole nk. kirjainlapsia eli eivät täytä ADHD:n tai jonkin muun syndrooma-lyhenteen kriteerejä. Eikä heitä ole todennäköisesti enempää kuin ennenkään. Nyt vain tarkkaavaisuus- ja oppimishäiriöihin osataan kiinnittää huomiota, jolloin myös niiden kielteisiä seuraamuksia voidaan hyvissä ajoin torjua.

Lue lisääHampaiden luonnonmukainen hoito

Syö täysiarvoisesti, puhdista huolellisesti Karies eli hampaiden reikiintyminen on hampaan kova kudoksen syöpymisvaurio. Sen syntyyn vaikuttavat ravinto, suun bakteerikoostumus sekä syljen määrä ja laatu mutta myös hoito, joka pitäisi aloittaa heti ensimmäisen hampaan puhjettua.

Lue lisää