Artikkelit

Strath-tuotteita valmistava perheyritys luottaa perinteisiin

Bio-Starth AG:n toimitusjohtaja David Pestalozzi johtaa yritystä toisessa polvessa. Hänen isänsä Friedrich (Fred) aloitti Strath-yrttihiivavalmisteen tuotannon Zürichissä lähes 50 vuotta sitten. Tuotanto ja koko muukin toiminta siirrettiin jo muutaman vuoden jälkeen Zürichistä kaupunkia ympäröivälle idylliselle maaseudulle Herrlibergiin, jossa myös David perheineen asuu.

— Isäni on jo 86-vuotias, mutta käy silti päivittäin toimistolla. Olen oppinut häneltä tasapainoisen suhtautumisen työhön ja perheeseen. Kiireistään huolimatta hän järjesti aina aikaa myös minulle. Patikoimme ja teimme yhdessä muita "miesten juttuja". Minulla on neljä vanhempaa sisarta ja joskus tuntuikin, kuin olisi ollut viisi äitiä perään katsomassa.

— Isä on ollut monessa asiassa esikuvanani. Hänen tavoin olen yrittänyt järjestää aikaa yhdessäoloon kolmen oman poikani kanssa. Joudun matkustelemaan paljon työni takia ja siksi vapaa-aikani kotona kuluu perheen parissa. Hiihdämme talvisin, kesällä taas pelaamme tennistä ja liikumme luonnossa.


Tuote sama alusta asti

Perheen kolmas polvi saa vastuulleen tuotteen, jota ei ole millään tavoin muutettu sen jälkeen, kun sen valmistus siirtyi Bio-Strathille. Tämä tapahtui 1961, kun Friedrich Pestalozzi sai tuotteen valmistuslisenssin sen kehittäneeltä saksalaiselta luonnontieteilijältä, tohtori Walter Strathmeyeriltä.

Tuote on osoittautunut alusta alkaen erittäin toimivaksi. Tärkeä käytännön lisäsyy koostumuksen muuttumattomana pitämiseen on, että Strathia on testattu erittäin paljon alusta lähtien. Tähän päivään mennessä kliinisiä testejä on jo nelisenkymmentä, ja koska ne kaikki on tehty täsmälleen samalla tuotteella, ne kaikki pätevät edelleen.

— Vaikka isäni oli henkilökohtaisten kokemustensa ansiosta täysin vakuuttunut tuotteen toimivuudesta — hän sai siitä avun vaikeaan huimaukseen — hän ymmärsi heti tutkimusten merkityksen.

Ei vain tutkimusten määrä vaan myös tulokset ovat vakuuttavia. Ne puoltavat valmisteen käyttöä mm. vastustus- ja suorituskyvyn kohottajana, urheilijoille, lasten tarkkaavaisuushäiriöihin (ADHD), ikääntyvien vireyden lisääjänä ja veri-arvojen kohottajana raskausaikana.

Mistään kaiken parantavasta patenttilääkkeestä ei kuitenkaan ole kyse, David Pestalozzi toppuuttelee. — Vaikka olenkin ikääni nähden varsin hyväkuntoinen, en ole supermies siitäkään huolimatta, että käytän Strathia lähes päivittäin.

Tuotteen teho piilee sen luonnollisissa vitaaliaineissa, jotka ovat elimistölle erittäin helposti hyödynnettävässä muodossa. Strath sisältää 61 eri vitaaliainetta eli lähes kaiken, mitä ihminen tarvitsee.
— Vaikka tuotetta käyttäisi säännöllisesti pitkäänkin kuten omassa perheessäni, mikään ei oikeastaan voi mennä pieleen. Jokaisen keho poimii sen tehoaineista juuri ne, joita se kulloinkin eniten tarvitsee. Koska pitoisuudet ovat suhteellisen pieniä, yliannostuksen vaaraa ei ole. Valmiste toimii myös bioaktivaattorina, se toisin sanoen auttaa elimistöä hyödyntämään tehokkaammin ravinnon vitaaliaineet.

Strathin lisäksi yritys valmistaa myös kasvilääkkeitä ja eläimille tarkoitettuja ravintolisiä.


Vanhaa teollisuus- ja kulttuurisukua

Pestalozzit ovat alunperin lähtöisin italiasta, mutta ovat jo vuosisatoja vaikuttaneet Sveitsissä. Suku liitetään siellä teräs- ja rautateollisuuteen. Niinpä luonnonmukaisten terveystuotteiden valmistuksen ja markkinoinnin aloittaminen merkitsi Friedrich Pestalozzille hyppyä täysin uudenlaiseen toimintaympäristöön.

Monelle suomalaiselle nimi Pestalozzi tuo mieleen kuuluisan pedagogin ja kasvattajan, Johann Heinrich Pestalozzin. Hänen näkemyksillään on ollut merkittävä vaikutus kansakoulumme isäksi mainittuun Uno Cygnaeukseen ja siten koko koululaitoksemme syntyyn ja kehitykseen. 1746-1827 eläneen Pestalozzin kasvatusopin mukaan kansa kokonaisuudessaan oli kasvatuksen avulla kohotettava parempaan taloudelliseen toimeentuloon ja korkeampaan henkiseen tilaan.

David Pestalozzi ilahtuu kuullessaan esi-isänsä merkityksestä koululaitoksellemme, jonka kansainvälisesti korkea taso on hänenkin tiedossaan.

— Meitä Pestalozzeja on useita sukuhaaroja, mutta satun todella kuulumaan juuri samaan linjaan kuin Johann Heinrich. Pidämme tiiviisti yhteyttä järjestämällä vuosittain sukujuhlia. Itse asiassa olen viime vuodet kuulunut sukuyhdistyksemme johtokuntaan, hän kertoo. ER

Takaisin

Arkisto