Artikkelit

Elinvoimaa soluille ikääntymistä ja tulehduksia vastaan

Kun solumme toimivat hyvin, ne eivät rappeudu ennenaikaisesti ja pysymme terveempinä. Solut uusiutuvat jatkuvasti. Ne tarvitsevat kuitenkin jatkuvasti rakennusaineita uusiutuakseen. Oikeanlaista ravintoa ne tarvitsevat myös suojautuakseen niitä rappeuttavilta vapailta radikaaleilta sekä tulehduksia vastaan.


Antioksidantteja monipuolisesti

Antioksidantit torjuvat soluja rappeuttavaa hapetusstressiä. Sitä aiheuttavat nk. vapaat radikaalit, joita saamme kaikkialta: ympäristöstä, ilmasta ja ravinnosta. Koska emme voi välttyä niiltä, niiden haitoilta on yritettävä suojautua. Tässä avuksi tulevat antioksidantit, jotka nimensä mukaisesti estävät hapettumista. Siksi meidän tulisi saada niitä päivittäin riittävästi ja monipuolisesti.

Myös tulehdukset vanhentavat ja vaurioittavat soluja aiheuttaen sairauksia. Joskus tulehdus voi piillä pitkäänkin elimistössä tuhojaan aiheuttaen. Siksi niiden ehkäiseminen ja hoitaminen on tärkeä osa terveydenhoitoa.

Anti-aging Power -ravintolisään on koottu kattava joukko parhaita luonnonaineita, jotka toimivat juuri näin: tulehduksia torjuen ja hapetusstressiä estäen. KE


Punajuurimehu parantaa kestävyysurheilijan tuloksia

Punajuurta on arvostettu verta uudistavana terapiamehuna. Nyt se kiinnostaa myös aktiivisesti treenaavia. Tuore brittitutkimus väittää punajuurimehun parantavan tuloksia jopa säännöllistä harjoittelua enemmän.

Exeterin yliopiston tukijaryhmä totesi kasvisten nitraatin vaikuttavan hapenkulutusta alentavasti ja vähentävän harjoittelun väsyttävyyttä. Punajuurimehun juominen voi auttaa treenaamaan jopa 16 % pidempään. Kasviksista nimenomaan punajuuri sisältää runsaasti nitraattia.

Tutkimuksen mukaan punajuurimehulla kestävyysurheilijan on mahdollista päästä parempiin tuloksiin kuin säännöllisellä harjoittelulla. Itse asiassa millään muulla tunnetulla keinolla ei ole ollut mahdollista saavuttaa samanlaisia tuloksia.

Punajuurimehun on jo aikaisemmin osoitettu alentavan verenpainetta.

— Hämmästyimme punajuurimehun tehoa. Uskomme tuloksista olevan apua potilaille, jotka kärsivät erilaisista sydämen, hengitysteiden ja aineenvaihdunnan sairauksista. Siitä näyttäisi olevan hyötyä myös kestävyysurheilijoille, sanoo tutkimusryhmää johtanut professori Andy Jones, joka toimii mm. maratonin maailmanennätysnaisen, Paula Radcliffen neuvonantajana ravitsemusasioissa.

Tutkimukseen osallistui kahdeksan 19-38 -vuotiasta miestä. Heille annettiin kuutena peräkkäisenä päivänä 500 ml luonnonmukaisesti viljellyistä punajuurista valmistettua mehua. Tämän jälkeen suoritettiin sarja kuntotestejä mm. polkupyöräergometrillä. Koe toistettiin niin, että miehet saivat ennen kuntotestiä kuutena päivänä placebona toimivaa mehua.

Punajuurimehujakson jälkeen miehet jaksoivat polkea keskimäärin 92 sekuntia pidempään lumemehuun verrattuna. Punajuuriryhmän leposyke oli myös lumeryhmää alhaisempi.

Tutkijat eivät osaa tarkkaan selvittää mekanismia, joka saa aikaan punajuuren nitraatin hapenkulutusta laskevan ja suorituskykyä parantavan vaikutuksen. He arvelevat kuitenkin nitraatin muuntumisen nitriittioksidiksi vähentävän elimistössä hapenkulutuksen määrää.

— Tulokset kiinnostavat varmasti kaikkia aktiiviliikkujia sekä myös niitä, jotka haluavat parantaa kuntoaan ravinnon avulla. Lisätutkimukset ovat kuitenkin tarpeen. Joka tapauksessa kannattaa muistaa, että kasvispainotteinen, terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta luovat edelleenkin perustan hyvälle terveydelle ja kunnolle.

Terveyskaupoista on jo vuosikymmeniä voinut ostaa Biottan luomulaatuista punajuurimehua. Se on suosittu terapia- ja paastomehu, mutta sopii erinomaisesti täydentämään myös kuntoilijan ja aktiiviliikkujan ruokavaliota.


Lisäpotkua orapihlajauutteesta ja rypälemehusta

Orapihlajauute (Crataegus) vahvistaa sydäntä ja sen avulla saa uutta potkua myös lenkkipolulle. Crataegus tehostaa elimistön solujen hapensaantia. Lisäksi se mukauttaa sydäntä ja muuta elimistöä rasitus- ja stressitilanteisiin. Näin urheilijan palautumin kovan treenin jälkeen nopeutuu.

Tehokas palautusjuoma syntyy Crataegus-tipoista ja Biottan Rypälemehusta, jossa myös on runsaasti sydäntä vahvistavia flavonoideja ja kivennäisaineita sekä nopeasti energiaa antavaa rypälesokeria. Sekoita pullolliseen Biottan Rypäletäysmehua maun mukaan kivennäisvettä ja lisää 20 tippaa Crataegus-orapihlajatippoja. Nauti lenkin tai kuntosalitreenin jälkeen. ER


Hirssin piihappo kasvattaa vahvat hiukset ja kynnet

Hirssi on ikivanha viljelykasvi, jota jo antiikin filosofit Pythagoraasta alkaen arvostivat vahvistavana ravintona. Nyt hirssi on taas muodissa. Siitä saadaan kauneuseliksiiriä, jonka salaisuus on hyvin imeytyvässä piihapossa.

Hirssi on ryhmänimi useille pienisiemenisille viljakasveille. Hirssin arvellaan olevan kotoisin Afrikasta, mutta sitä on viljelty Kiinassa jo varhaisella kivikaudella 7000-5000 eaa. Keskiajalla hirssiä viljeltiin yleisesti myös Euroopassa ja ilmeisesti jopa Karjalankannaksella. Nykyään sitä viljellään lähinnä Itä- ja Etelä-Aasiassa sekä Afrikassa.

Hirssi on erityisen kiinnostava paitsi ravintokoostumuksensa ansiosta myös siksi, että se sopii vehnän korvikkeeksi keliakiaa sairastaville. Hirssi on yksi kivennäisainepitoisimmista viljoista. Siitä saa lisäksi hyvälaatuisia hiilihydraatteja ja valkuaista, jota se sisältää lajikkeesta riippuen 6-20 prosenttia.


Luonnollinen kauneuseliksiiri

Hirssin maine kauneuseliksiirinä perustuu sen sisältämään orgaaniseen piihappoon, joka on hiusten ja kynsien keratiinin tärkeä rakennusaine. Elimistö kykenee erityisen hyvin hyödyntämään tällaista kasviin sitoutunutta piihappoa.

Vuonna 2006 saksalaisella yliopistoklinikalla tehdyssä tutkimuksessa luonnollinen piivalmiste lisäsi naisten hiuksien vahvuutta yli 10 prosenttia. Tutkimuksessa käytetty piihappo oli peräisin hirssistä.

Hirssi on erinomainen luonnollinen apu silloin, kun hiukset tai kynnet kaipaavat vahvistusta joko perinnöllisten tai elämäntilanteesta johtuvien tekijöiden takia. Luonnollinen hirssiuute on Vogelin uuden, hiusten ja ja kynsien vahvistamiseen tarkoitetun Hair & Nail -ravintolisän tärkein tehoaine.


Lisäksi nokkosta ja Acerola-kirsikkaa

Hirssin lisäksi ravintolisän tehoaineiksi on valittu nokkonen ja Acerola-kirsikka. Nokkosta on jo kauan käytetty hiusten ja päänahan hoitoon samoin kuin hiusten ja kynsien vahvistamiseen. Alfred Vogel valmisti nokkosista hiusvettä ja hiuksia on perinteisesti hoidettu nokkoskylvyillä.

Acerola-kirsikka taas tunnetaan korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan. C-vitamiini auttaa hiuksia ja kynsiä suojautumaan niitä rappeuttavilta vapailta radikaaleilta.

Ravintolisän hiuksia ja kynsiä vahvistavat kivennäis- ja ravintoaineet on pakattu kasviperäiseen kapseliin, joten se sopii myös vain kasviperäistä ravintoa syöville. Kaikki aineosat ovat, kuten Vogel-tuotteissa yleensäkin, peräisin sertifioiduilta luonnonmukaisilta viljelmiltä. ER

Takaisin

Arkisto