Artikkelit

Proviisorin vinkit vaihdevuosiin


Salviaa liikahikoiluun ja kuumiin aaltoihin

Vaihdevuosien aikana estrogeenin eritys alkaa hiipua. Hormonitasapainon muuttuminen saattaa aiheuttaa naisilla erilaisia jokapäiväistä elämää häiritseviä vaivoja, tavallisimmin nk. kuumia aaltoja hikoilupuuskineen sekä mielialan vaihtelua. Salvialla (Salvia officinalis) on näitä tuntemuksia tasaava vaikutus.

Vogelin Menoforce-salviatabletit toimivat naissukuhormonin tapaan, vaikkeivät sitä sisälläkään. Salviassa on aineita, jotka käyttävät elimistössä samoja reseptoreita kuin naissukuhormonit. Siksi se tasapainottaa hormoniperäisiä tuntemuksia. Monet keski-ikäiset naiset kokevat tästä syystä salvian käytön miellyttäväksi ja yleisesti oloa lievittäväksi.

Vogelin toinen salviavalmiste, Salvisan-tipat, soveltuvat paitsi kuumotuksen ja liikahikoilun ehkäisemiseen myös suun ja nielun desinfiointiin esimerkiksi vilustumisen tai hammasvaivojen yhteydessä.

Salviaa ei suositella käytettäväksi sisäisesti raskauden tai imetyksen aikana, koska se saattaa hillitä maidon eritystä.

Humala-3600


Fytoestrogeeneja korvaamaan hiipuvaa estrogeenituotantoa

Soijapavut (Glycine max) ovat parhaita fytoestrogeenn lähteitä. Myös humalassa (Humulus lupulus) on hopeiini-nimistä hormonia, joka pystyy korvaamaan elimistön omaa estrogeenia sen tuotannon hiipuessa. Humalalla on myös rauhoittavia ja unta antavia ominaisuuksia.

Vogelin uudessa Meno Power -ravintolisässä on sekä soijaa että humalaa tasapainottamassa hormonaalisia muutoksia. Siinä on myös pellavansiemenuutetta, jonka lignaani ja arvokkaat rasvahapot suojaavat ja tukevat solutoimintaa. Lisäksi siinä on magnesiumsitraattia. Se on hyvin imeytyvää magnesiumia, joka vahvistaa hermostoa ja auttaa vähentämään lihaskramppeja.


Kun hermostuttaa eikä uni tule

Kaura on koko elimistöä vahvistavaa ravintoa ja se vahvistaa myös hermoja. Kauran (Avena sativa) heilimöivistä versoista valmistetut tipat auttavat selviytymään stressaavista, jännittävistä tilanteista.

Myös Passiflora-kärsimyskukkauute sopii helpottamaan paineista, stressaantunutta oloa. Tippoja voi käyttää päivällä tilanteen mukaan ilman että ne aiheuttaisivat tokkuraista oloa. Passiflora sopii myös huonouniselle. Se parantaa nukahtamisvalmiutta tasoittamalla mielialaa ja kiputuntemuksia.


Apua virtsankarkailuun ja eturauhasvaivoihin

Sekä naiset että miehet saattavat kärsiä virtsankarkailusta. Miehillä vaivan taustalla on tavallisesti eturauhasen liikakasvu, naisilla taas vaiva on saattanut saada alkunsa synnytyksissä. Yleensä karkailu pahenee vaihdevuosia lähestyttäessä.

Sahapalmun hedelmäuutetta sisältävät Prostaforce-kapselit lievittävät eturauhasen hyvälaatuisen liikakasvun aiheuttamia virtsaamisongelmia. Kokemukset ovat osoittaneet kapseleista olevan apua myös varsinkin vaihdevuosi-ikäisten naisten rakko- ja limakalvo-ongelmiin.

Sahapalmussa (Sabal serrulata tai Serenoa repens) on eturauhasen liikakasvua hillitsevien ominaisuuksien lisäksi myös mm. tulehdusta ja turvotusta estävää vaikutusta. Sen eturauhasen liikakasvua hillitsevä vaikutus on todettu useissa kliinisissä, kontrolloiduissa tutkimuksissa.Tutkimuksissa on saatu viitteitä myös sahapalmun tehosta inkontinenssiin eli virtsan pidätysvaikeuksiin.

Prostaforce-kapseleita suositellaan käytettäväksi lieviin eturauhasvaivoihin lääkärin todettua, ettei kyseessä ole vakavampi, toisenlaista hoitoa vaativa sairaus. Hoitotulokset niin eturauhasen liikakasvussa kuin virtsaamisongelmissakin edellyttävät säännöllistä, pitkäaikaista käyttöä. Sahapalmu on yleensä hyvin siedetty pitkäaikaisessakin käytössä eikä aiheuta monien eturauhaslääkkeiden tapaan seksuaalista haluttomuutta. KE

Takaisin

Arkisto