Artikkelit

Molkosanin avulla vatsa kuntoon

"Haluan kertoa oman tarinani toivoen, että mahdollisimman moni muukin saisi avun", sanoo hollolalainen Marja-Terttu Tuominen kärsittyään vuosikaudet epämääräisistä vatsakivuista.

"Jokainen vatsaansa pitkään sairastanut tietää, miten huono olo vaikuttaa mielialaan ja koko elämään. Kun vuosien piinan jälkeen pääsee turvotuksesta ja sen aiheuttamista kivuista, muutos on todella suuri", Marja-Terttu iloitsee.

Hän on yli kahdeksan vuoden ajan taistellut vatsansa kanssa ja kärsinyt huonosta ruoansulatuksesta. Lopulta nykyisten vaivojen aiheuttajaksi paljastui vaikea hiivasyndrooma. "Kun aikoinani pyysin lääkäriä selvittämään, kärsinkö mahdollisesti hiivasta, hän suhtautui pyyntööni hyvin epäillen ja vastahakoisesti. Tulokset kuitenkin osoittivat suolistoni bakteerikannan olevan aivan sekaisin. Hiivasyndroomaan on sen yleisyydestä huolimatta vasta viime vuosina alettu suhtautua vakavasti."

Ainoa muutos: 5 x päivässä Molkosania

Marja-Terttu on ajat sitten joutunut karsimaan ruokavaliostaan nopeat hiillihydraatit kuten sokerit ja valkojauhotuotteet.

"Olen saanut olla ruoan kanssa todella tarkkana. Vatsan ollessa ärtynyt luomuomenatkin on kuorittava kunnolla, jottei kuoren alla oleva hiiva aiheuttaisi käymistä. Pienikin poikkeama ruokavaliosta on aiheuttanut suolistokäymistä ja sen seurauksena turvotusta ja vatsakipua. Koska olen joutunut jättämään pois peruna- ja pastaruoat, olen syönyt paljon Vogelin täysjyväriisiä, joka on sopinut minulle hyvin."

Marja-Terttu kuuluu Hollolan SinunKauppojen kanta-asiakkaisiin. "Olen lukemattomat kerrat keskustellut liikkeessä Mervi Hakalan kanssa erilaisista terveysongelmista. Mervin ehdotuksesta kokeilin myös Molkosania vatsavaivoihini."

Kun Molkosan tuntui heti rauhoittavan vatsaa, Marja-Terttu lisäsi sen nauttimista. Niinpä hän juo nykyään ensimmäisen lasillisen Molkosan-vettä (1-2 rkl Molkosania lasilliseen vettä) aamulla tyhjään vatsaan. Hän käyttää Molkosan-vettä ruokajuomana lounaalla ja iltaruoan yhteydessä, juo lasillisen iltapäivälläkin ja vielä yhden lasillisen ennen nukkumaan menoa. Kaiken kaikkiaan viisi lasillista päivässä, mikä tarkoittaa yhtä puolen litran Molkosan-pulloa viikossa!

"Muutos on ollut todella suuri. Ei kipuja eikä turvotusta, mikä luonnollisesti vaikuttaa myös mielialaan ja jaksamiseen. Miehenikin sanoo minun olevan kuin eri ihminen! Ja ainoa muutos aikaisempaan verrattuna on Molkosan. Muuten olen syönyt ja elänyt aivan kuten aikaisemminkin", Marja-Terttu korostaa.

Sitruunamehu raikastaa

Ensi alkuun maitohappoisen heratiivisteen maku voi tuottaa hiukan ongelmia. Makuun kyllä tottuu, mutta Marja-Terttu keksi mainion keinon päästä heti sinuiksi kuurijuomansa kanssa. Hän lisäsi Molkosan-veteen muutaman tipan sokeritonta sitruunamehutiivistettä.

"Uskomatonta miten muutama sitruunatippa raikastaa juoman maun ja antaa sille vielä miellyttävän tuoksunkin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla varsinkin, jos maku ensi alkuun tuottaa vaikeuksia.

Kilot alkoivat tippua

Iloinen yllätys on ollut Molkosanin painoa normalisoiva vaikutus. "Aivan huomaamatta painoni alkoi vähitellen pudota. Kahdentoista kuuriviikon aikana olen laihtunut kuusi kiloa. On kiinnostavaa nähdä, miten tilanne kehittyy jatkossa. Ja on muistettava, että syön ja liikun aivan samalla tavoin kuin ennenkin!"

Marja-Terttu aikoo jatkaa kuuria nykymuodossa hyvän olonsa kannustamana. Mitään haittaa maitohappoisen heran runsaastakaan nauttimisesta ei ole, päin vastoin. Molkosan valmistetaan alppimaidon herasta. Valmiissa tuotteessa ei ole maidon rasvoja eikä valkuaisaineita mutta kylläkin kaikki maidon kivennäis- ja hivenaineet. Siinä on myös runsaasti vatsan hyvinvoinnille tärkeitä, suolen tervettä bakteerikantaa ylläpitäviä aineita kuten L+ -maitohappoa.

ER

Takaisin

Arkisto