Joulurauhaa vatsalle

Vuodenvaihteen juhlakauden menyy on melkoinen koettelemus terveellekin, saatikka sitten ruoansulatusongelmista kärsivälle. Kohtuullisuuden ohella seuraavat neuvot saattavat säästää mahanpuruilta.

Ehkäise ennalta ruoansulatusvaivoja aloittamalla päivä lasillisella Molkosan-vettä, joka luo ruoansulatukselle tärkeille suolibakteereille hyvät "työolot". Nauti Molkosan-vettä (vaikkapa valkoviinin asemesta) myös ruokajuomana!

Ota ennen raskasta ateriaa Gastrosan-tippoja. Ne toimivat luonnollisena, hoitavana karvasaineaperitiivina. Säästyt ilmavaivojen aiheuttamalta kouristelulta ja painon tunteelta vatsassa. Gastrosanissa on ruoansulatusnesteiden eritystä aktivoivia karvasainerohdoksia (siankärsämöä, voikukkaa, keltakatkeronjuurta, benediktiiniohdaketta, väinönputken juurta ja rantasappia) sekä sitruunamelissaa. Tippa-annos nautitaan vesitilkkaan sekoitettuna puolisen tuntia ennen ruokailua.

Ummetusta voit torjua Biottan Onnellinen vatsa -mehulla. Luumuja, viikunaa, viinirypäleitä ja omenaa sisältävä mehu vilkastuttaa suolen toimintaa ja vahvistaa sen hyvää bakteerikantaa. Lisäksi mehussa on vatsaa rauhoittavaa teetä kamomillasta, lehmuksenkukista ja fenkolista. Nauti hyvänmakuista mehua noin desilitra ennen ruokailua.

Jos tarjolla on runsaasti liha- ja kalaruokia ja muuta valkuaispitoista ravintoa, nauti aterian yhteydessä 1-2 Papayforce-tablettia. Niiden papaiinientsyymi pilkkoo valkuaista ja helpottaa näin ruoansulatusta.

ER