Torju kevätväsymys! Näin saat lisäenergiaa ja vastustuskykyä

Talvea tuntuu olevan takana jo vaikka kuinka pitkään. Ja nyt ollaan vasta helmikuussa eli varsinaiseen kevääseen on vielä aikaa pari, kolmekin kuukautta. Flunssat ovat koetelleet monien voimavaroja, samoin valon vähäisyys. Seuraavassa neuvoja, joiden noudattaminen lievittää väsymystä, antaa lisäenergiaa ja hyvinvointia.

  • Ulkoile päivittäin olipa sää millainen hyvänsä. Pari lyhyttäkin kävelylenkkiä päivässä virkistää mieltä ja parantaa vastustuskykyä. Väsymyskin vähenee elimistön saadessa runsaasti happea ja verenkierron vilkastuessa.
  • Kiinnitä erityistä huomiota ruokavalioon. Kasvisvoittoinen ruoka on kaikin tavoin eduksi. Se antaa eniten vitaaliaineita, pitää ummetuksen loitolla, keventää oloa ja alentaa vähitellen joulun ja vuodenvaihteen juhlakauden aikana mahdollisesti noussutta painoa. Tee salaatteja ja kasviskeittoja. Juo välipaloiksi tuoremehuja, esimerkiksi täyttävää ja vatsaa hoitavaa, sitruunamehulla raikastettua Biottan Tomaattimehua. Syö aamulla tai välipalaksi mysliä tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa.
  • C-vitamiinin saantia on hyvä lisätä, sillä se piristää ja vähentää flunssa-alttiutta. Sitä saa tuoreista hedelmistä, marjoista ja kasviksista sekä tuoremehuista. Hyviä C-vitamiinilähteitä ovat Biottan Mustaselja- ja Mustaherukkanektarit, joissa on myös erityisen paljon turhaa nestettä elimistöstä poistavaa kaliumia. Lisää ceetä saat helposti Biorto Total-C -vitamiinitableteista, jotka eivät ärsytä vatsaa ja joiden C-vitamiinin elimistö pystyy käyttämään tehokkaasti hyväkseen.
  • Ala käyttää luonnollista vitamiinivalmistetta, esimerkiksi Vitaforcea, joka sisältää luonnon omia vitamiinirikkaita raaka-aineita kuten tyrniä, vehnänalkioita ja ruusunmarjaa. Vitaforce täydentää luonnollisella tavalla ruokavaliota.
  • Jos olet toipumassa flunssasta tai muutoin tavallista uupuneempi, käytä kuuriluontoisesti mehiläiskuningatarhyytelöä (Gelèe Royale), jonka monet vitaaliaineet ja luonnonhormonit lisäävät elinvoimaa ja vahvistavat henkistä ja ruumiillista suorituskykyä.
  • Järjestä itsellesi riittävästi lepo- ja rentoutumishetkiä. Varsinkin keski-ikäisen ja ikääntyvän on hyvä muistaa, että vaikka tiedot ja taidot ovat huipputasoa, keho ja mieli vaativat entistä enemmän aikaa ponnistelusta palautumiseen. Järjestä jokin uusi rentouttava hetki itsellesi jokaikisenä päivänä: kuuntele lempimusiikkiasi lepoasennossa, rentoudu kylvyssä, mene aromaterapiahoitoon tai hierontaan. MR